آیا هر پنجره دوجداره‌ای عایق صوتی است؟

در ابتدا به توضیح مختصری در مورد عایق صوتی می‌پردازیم. دنیای اطراف ما پر از سر و صدا است و اکثر این صداها برای ما خوشایند نیستند و از شنیدن آن‌ها لذت نمی‌بریم. امروزه آلودگی صوتی بخش عمده‌ای از مشکلات زندگی شهری به شمار می‌آید و اثرات مخرب آن در واکنش اجتماعی و سلامت مردم به وضوح قابل مشاهده است.

در نتیجه به حداقل رساندن این صداها و رسیدن به آرامش به یک دغدغه بزرگ تبدیل شده است. در این شرایط است که اغلب ساختمان سازان به سراغ استفاده از عایق‌های صوتی مناسب می‌روند.

عایق صوتی چیست؟

به منظور کاهش آلودگی‌های صوتی و جلوگیری از ورود صدا از محیطی به محیط دیگر، باید از پوششی به نام عایق صوتی استفاده شود. معمولا صدا از طریق دیوارها، کف و سقف ساختمان منتقل می‌شود که این مساله اتفاق باعث ایجاد امواج صوتی می‌شود.

به منظور جلوگیری از جابه‌جایی صدا در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری می‌توان از عایق صوت استفاده کرد. در این رابطه باید گفت، که عایق صوت به معنای استفاده از سقف و دیوارهای بتنی با ضخامت زیاد نیست.

از نظر جذب و کاهش صدا، در طراحی و ساخت ساختمان‌ها و سازه‌ها دو موضوع بسیار مهم و اساسی وجود دارد. یکی از آن‌ها چگونگی جذب صوت و صدای انتقالی، یعنی همان نوع عایق صوتی که انتخاب می‌شود است و دیگری استفاده از بهترین مواد و مصالح در ساخت ساختمان، یعنی دیوارها، کف، سقف و غیره است.

با توجه به تحقیقاتی که در زمینه عایق‌های صوتی انجام شده است، استفاده از دو تا پنج سانتی‌متر ضخامت عایق صوتی، تاثیر بسیار زیادی در کاهش انتقال صدا دارد. همچنین عایق کردن پنجره‌ها و محیط، عامل بسیار مهمی در صرفه‌جویی انرژی در فصول گرم و سرد سال است و همین عامل باعث شده است، تا تولیدکنندگان به تولید پنجره‌های دوجداره اقدام کنند.

پنجره دوجداره عایق صوت و ویژگی‌های آن!

این پنجره معمولا با نام‌های پنجره دوجداره، شیشه دوجداره و پنجره سه ‌جداره شناخته می‌شود. پنجره دوجداره باید عایق خوبی برای انتقال صوت، گرما، سرما و گرد و غبار باشد و تا حد زیادی جلوی ورود صدا به داخل ساختمان را بگیرد.

اما متاسفانه همیشه اینطور نیست و استفاده‌کنندگان از پنجره‌های دوجداره، از پنجره خود رضایت کافی را ندارند. در نتیجه پاسخ به این سوال که آیا هر پنجره دوجداره‌ای عایق صوت است؟ باید گفت که پاسخ منفی است.

پنجره‌های دوجداره هم با پروفیل‌های یو پی وی سی قابل تولید هستند و هم با پروفیل‌های آلومینیوم ترمال بریک می‌توان آن‌ها را مقایسه کرد. در رابطه با پنجره ترمال بریک در مقالات قبل توضیح داده‌ایم. یک عایق صوتی کارآمد باید از چگالی مناسبی برخوردار باشد.

چگالی عایق صوتی ارتباط مستقیمی با انتقال اصوات دارد، به این معنا که هرچه چگالی عایق صوتی بالاتر باشد، در برابر انتقال صوت مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهد. علاوه بر چگالی عایق صوتی، ضخامت نیز تاثیر زیادی در انتقال اصوات دارد. متاسفانه عایق‌های صوتی که امروزه در بازار موجود هستند از ضخامت بالا و کیفیت خوبی برخوردار نیستند.

خصوصیات یک پنجره دوجداره عایق صوت

یکی از مزیت‌های اصلی پنجره‌های دوجداره، عایق صوت بودن آن‌ها است. عایق صوت بودن یک خصوصیت بارز و اصلی در رابطه با پنجره‌های دوجداره است و اکثر مصرف‌کنندگان به همین دلیل اقدام به خرید پنجره دوجداره عایق می‌کنند. پنجره، بخشی از ساختمان است که از طریق آن نور محیط تامین می‌شود و به کمک آن می‌توان فضای بیرون ساختمان را مشاهده کرد.

استفاده از متریال و مواد اولیه استاندارد و همچنین تولید استاندارد پنجره دوجداره عایق، می‌تواند تجربه خوبی در ذهن مصرف‌کننده به جای بگذارد. اگر تولید پنجره دوجداره به خوبی صورت نگیرد، حتی اگر از بهترین متریال هم استفاده شده باشد، پنجره شما عایق خوبی نخواهد بود.

بعنوان مثال اگر در هنگام نصب یراق و لولاها، جاسازی لولا به خوبی روی پروفیل انجام نگیرد، از پشت لولاهای پنجره، سرما، گرما، صدا و گرد و خاک وارد ساختمان می‌شود.

ابعاد برداری صحیح پنجره، نکته مهم و حیاتی دیگر در ساخت پنجره دوجداره عایق است. در صورتی که ابعاد درست نباشد، پنجره یا بزرگ ساخته می‌شود، یا کوچک که هیچ‌کدام استاندارد نیستند.

اگر پنجره بزرگ‌تر ساخته شود، تحت فشار نصب می‌شود و دیگر جای انبساط و انقباض برای آن باقی نمی‌ماند. زمانی که به پنجره و بازشو فشار وارد شود، از رگلاژ خارج می‌شود و به خوبی باز و بسته نمی‌شود. این پنجره عملکرد عایقی خوبی برای انتقال صدا و برودت در فصل‌های گرم و سرد سال نخواهد داشت.

استفاده از یراق دو حالته باعث می‌شود، که پنجره عملکرد بهتری از نظر عایق شدن داشته باشد. یراق دو حالته در پنجره‌های دوجداره سبب می‌شود تا لاستیک‌های دور بازشو و فریم، در هنگام بسته شدن پنجره، دور تا دور به یکدیگر فشرده شوند و پنجره کاملا عایق شود. البته این عایق شدن مشروط بر استفاده از لاستیک‌های استاندارد و باکیفیت در ساخت پنجره است تا در فصول گرم و سرد سال کیفیت خود را از دست ندهد.

استفاده از شیشه‌های دوجداره خوب و استاندارد نیز تاثیر زیادی بر عایق کردن پنجره‌های دوجداره دارند. شیشه‌های دوجداره انواع مختلفی دارند و هر کدام با توجه به نوع آلودگی صوتی و میزان آن، از ورود صدا جلوگیری می‌کنند.

با توجه به این موضوع که ۸۰ درصد یک پنجره دوجداره را شیشه آن تشکیل می‌دهد، پیشنهاد می‌شود از شیشه‌های دوجداره استاندارد و با کیفیت استفاده شود تا پنجره به خوبی در برابر صوت و حرارت عایق شود.

 

و در نهایت، آیا هر پنجره دوجداره‌ای عایق صوتی است؟

خیر، همه پنجره‌های دوجداره (یا دوسطحی) به طور خودکار عایق صوتی نیستند. پنجره‌های دوجداره طراحی شده‌اند تا به معنایی عایق حرارتی باشند، به این معنا که بین دو لایه شیشه یک فضای هوا قرار دارد که از انتقال حرارت بیرون و داخل ساختمان جلوگیری می‌کند. این خصوصیت آنها را مناسب برای بهبود کارایی انرژی ساختمان‌ها در ایزولاسیون حرارتی می‌کند.

با این حال، عایق صوتی از پنجره‌های دوجداره به صورت خودکار نمی‌تواند انتظار شود. برای عایق صوتی بهتر، نیاز است که پنجره‌ها با مواد عایق صوتی مخصوص و همچنین استفاده از طراحی‌های خاصی که انتقال صدا را کاهش دهند، تجهیز شوند. این مواد عایق صوتی معمولاً به عنوان یک لایه میانی به پنجره‌ها اضافه می‌شوند.

بنابراین، اگر نیاز به پنجره‌ای با عایق صوتی دارید، باید از پنجره‌های دوجداره با لایه‌های عایق صوتی مخصوص یا پنجره‌های طراحی شده برای کاهش انتقال صدا استفاده کنید.

امتیاز دهید post

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا