انواع پنجره دوجداره

انواع پنجره دوجداره

پنجره ها اجزای مهم هر ساختمانی هستند که ارتباطی حیاتی بین فضای داخل و دنیای بیرون را ارائه می دهند. پنجره ها علاوه بر افزایش زیبایی، نقشی اساسی در تنظیم نور، تهویه هوا و بهره وری انرژی را دارند و با پیشرفت تکنولوژی و نوآوری های معماری، طیف قابل توجهی از انواع پنجره ها پدید آمده اند که نیازها، ترجیحات و سبک های معماری مختلف را برآورده می کنند.

در این مقاله به بررسی دنیای جذاب انواع پنجره دوجداره می پردازیم و ویژگی ها، مزایا و کاربردهای انواع مختلف پنجره که معمولا در معماری مدرن استفاده می شوند را بررسی می کنیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

چشم انداز تاریخی انواع پنجره

پنجره ها قرن هاست که در حال تکامل هستند، از دهانه های ساده در سازه های باستانی تا طرح های پیچیده معماری مدرن.

دهانه های کوچک با کرکره در قرون وسطی به پنجره های شیشه ای در دوران رنسانس تبدیل شدند و انقلاب صنعتی باعث تولید انبوه پنجره ها شد، تا پنجره ها در دسترس افراد بیشتری قرار بگیرد. امروزه، پیشرفت در تکنولوژی باعث ایجاد پنجره هایی در انواع مختلف شده است، که در ادامه به آنها می پردازیم.

جنس قاب انواع پنجره

بهتر است قبل از بررسی انواع پنجره به جنس فریم آنها بپردازیم و آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

  • چوب

قاب چوبی، زیبایی کلاسیکی را ارائه می کند و حس گرمی را به خانه های شما می بخشد. این نوع قاب یک عایق طبیعی است و بهره وری انرژی را ارائه می دهد. با این حال، چوب برای جلوگیری از پوسیدگی نیاز به نگهداری منظم دارد.

  • پلاستیک وینیل

فریم های وینیل به دلیل مقرون به صرفه بودن، بهره وری انرژی و نیاز به نگهداری کم، محبوبیت پیدا کرده اند. آنها در برابر رطوبت مقاوم بوده و برای آب و هوای مختلف مناسب می باشند. با این حال، آنها ممکن است جذابیت قاب چوبی را نداشته باشند.

  • آلومینیوم

فریم های آلومینیومی بادوام، سبک وزن و مقاوم در برابر خوردگی هستند. آنها زیبایی مدرن را ارائه می دهند و معمولا در ساختمان های تجاری استفاده می شوند. با این حال، آلومینیوم به اندازه سایر مواد از نظر حرارتی کارآمد نیست و ممکن است گرما را هدایت کند و بر کارایی انرژی تأثیر بگذارد.

انواع پنجره دوجداره

در بالا انواع فریم پنجره را بررسی کردیم، حال زمان آن رسیده است تا به انواع پنجره دوجداره بپردازیم.

پنجره کمانی ش (Bow UPVC Window)

پنجره دوجداره کمانی از دیوار بیرون زده و یک گوشه یا قفسه ایجاد می کنند. از سوی دیگر، پنجره‌های کمانی منحنی هستند و مناظر پانوراما و دید بسیار خوبی را ارائه می‌دهند. از این نوع پنجره ها برای ایجاد فضای بیشتر در خانه و افزایش جذابیت بصری استفاده می شود.

پنجره دو حالته فرانسوی (French UPVC windows)

هیچ ستون و میله‌ای در قسمت های داخلی این پنجره فرانسوی وجود نداشته و این امکان را می‌دهد که پنجره به صورت تکی یا دو لنگه باز و بسته شود.

به همین دلیل عمدتا در قسمت پذیرایی و نشیمن منازل از پنجره دوجداره فرانسوی استفاده شده تا زیبای خاص و ظریفی به دکوراسیون منزل بدهد.

همچنین استفاده از این پنجره در کنار هم حالتی قوسی شکل از چند اضلاع متصل به هم را پدید می‌آورد که برای طراحی ویلاها بهترین گزینه می‌باشد. مزایای پنجره دو جداره فرانسوی:

  1. این پنجره به علت اینکه به خوبی تراش خورده باعث شده تا رتبه آنها ++A در انرژی باشد.
  2. طراحی این سیستم به گونه ایست که قابلیت باز شدن همزمان پنجره را برای شما فراهم می آورد.
  3. این نوع از پنجره این امکان را به شما می دهد سیستم های تک حالته و دوحالته را بر روی این بازشو اجرا کنید.

پنجره سایبانی (Aurning UPVC Windows)

پنجره های دوجداره سایبانی با لولایی بالا و بازشو به سمت بیرون برای تهویه هوا، حتی در هنگام باران خفیف، ایده‌آل هستند. از این نوع معمولاً در سرویس های بهداشتی، حمام ها و آشپزخانه ها استفاده می شود و جریان هوا را بدون به خطر انداختن حریم خصوصی فراهم می نمایند.به سمت بیرون باز می‌شوند تا محیط کمتری را اشغال کند.

پنجره آرکادئونی (UPVC Folding window)

این نوع از پنجره های دوجداره براساس آرکادئون باز و بسته می‌شوند. به عبارتی هنگام باز و بسته شدن تمامی پنجره‌ها به یک سمت جمع شده و روی یک لنگه ثابت در یک سمت قرار می‌گیرند تا فضای داخل و بیرون به صورت یکسان باشد.

پنجره کشویی یا ریلی (Sliding UPVC windows)

پنجره دوجداره کشویی دارای طراحی افقی هستند و به صورت کشویی باز می شوند. با استفاده از این نوع پنجره ها می توانید در فضا صرفه جویی کرده و برای طراحی های مدرن و مینیمالیستی منزل خود از آنها استفاده نمایید.

پنجره یک طرف بازشو یا لولایی (Casement UPVC windows)

پنجره های لولایی تنها از یک طرف و فقط به صورت لولایی باز و بسته می‌شوند. به همین دلیل پنجره دوجداره لولایی ساختار بسیار ظریف و کم جایی داشته و برای آپارتمان های مسکونی بهترین انتخاب بوده که بسیار پر کاربرد می‌باشند.

پنجره آهنی (UPVC window Ferruginous)

در زمان های گذشته بعد از پنجره های چوبی پنجره هایی با ساختار و بافت آهنی معروف بودند. امروزه صنعت تولید پنجره های دوجداره ضعف های آنها را با استفاده از عایق بندی های پلیمری، کامپوزیت و با استفاده از شیشه های دوجداره جبران کرده است.

پنجره دو طرف بازشو (Tilt and Turn windows)

این مدل از پنجره های دوجداره بسیار محبوب و پر طرفدار می‌باشد. به صورت کاملاً مجزا یعنی هم با حرکت دستگیره به سمت بالا مانند پنجره قطار و هم به صورت لولایی باز و بسته می‌شوند. پنجره های دوجداره دو طرف بازشو علاوه بر زیبایی خاص از کیفیت و امنیت بالایی برخوردار می‌باشند.

پنجره چوبی (Woody UPVC window)

متریال های چوبی از قدیمی ترین قسمت های اصلی پنجره های دوجداره هستند که به دلیل زیبایی خاص جایگاه بالایی در سبک معماری کلاسیک دارند. البته امروزه پنجره دوجداره چوبی با مواد UPVC متشکل شده و علاوه بر زیبایی خاص و هنرمندانه، عایق بندی بالایی دارد. طبق گسترش تکنولوژی رنگ و زیبایی بافت آنها در کنار امنیت و کیفیت بالا حفظ شده است.

پنجره های دوجداره ثابت (Fixed UPVC windows)

این نوع از پنجره‌ های دوجداره به دلیل ثابت بودن فریم، قاب و شیشه خود هیچ حالت لولایی یا بازشویی نداشته و معمولا پنجره دوجداره ثابت در ساختمان صنعتی و تجاری از آنها استفاده می‌شود.

پنجره محوری (UPVC round Windows)

این نوع از پنجره های دوجداره به دلیل طراحی بسیار مدرن و زیبا جلوه بسیار خاصی به منازل مسکونی و تجاری میدهند. البته پنجره های دوجداره محوری یا دایره‌ای به دلیل طراحی سخت، بسیار کمیاب بوده و نحوه باز شدن آنها حول محور قطری است.

پنجره سقفی (Skylight UPVC Window)

این مدل از پنجره های دوجداره برای ویلا و منازل کم نور مناسب است. معمولاً به صورت سقفی طراحی می‌شوند تا علاوه بر زیبایی خاص و منحصر بفرد، باعث نورانی شدن منزل گردند. به همین دلیل پنجره های سقفی از پر کاربرد ترین پنجره های دوجداره هستند که در ابعاد و اندازه های مختلف طراحی شده و عایق بندی بالایی دارند. در نظر داشته باشید که نصب صحیح پنجره نورگیر برای جلوگیری از نشتی بسیار مهم است.

پنجره خلیجی یا شاه‌نشین

پنجره دوجداره خلیجی نوعی از پنجره های دوجداره است که به دلیل طراحی زیبا و شیک جزو پنجره های محبوب و پرفروش هستند. وجود تنوع در تولید این نوع پنجره‌ها باعث شده تا با هر دکوراسیون و فضایی، سازگار و توسط هر سلیقه‌ای قابل انتخاب باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *