آیا نصب شیشه دوجداره روی هر پنجره ای ممکن است؟

آیا نصب شیشه دوجداره روی هر پنجره ای ممکن است؟

در طول سالیان گذشته، انسان ها به روش های گوناگونی از شیشه در زندگی خود استفاده می‌کنند، از تولید لوازم آشپزخانه گرفته تا ساخت شیشه‌ی پنجره‌ها که یک محافظ محسوب می‌شود. هر چقدر که تکنولوژی پیشرفت کرد، تاثیرات مثبتی بر روی صنعت شیشه سازی گذاشت، تا آنجا که صنعتگران موفق به ساخت شیشه های دوجداره و چند جداره شدند. این پیشرفت باعث شد تا ما امروز بتوانیم انواع شیشه های مختلف را تولید و با توجه به نیازمان مصرف کنیم. نصب شیشه‌های دوجداره می‌تواند برای منزل شما بهترین گزینه باشد.

اگر قصد خرید درب و پنجره UPVC دوجداره داشته باشید به احتمال زیاد اصطلاح شیشه دوجداره به گوش شما خورده است. این اصطلاح خیلی ها را به اشتباه می‌اندازد. نکته ای که در این بین وجود دارد، متفاوت بودن شیشه دوجداره و پنجره دوجداره از یکدیگر است.

نصب شیشه های دوجداره را می‌توانید بر روی پنجره دوجداره انجام دهید و یا جایگزین شیشه پنجره‌های قدیمی کنید. آیا دوجداره کردن شیشه پنجره‌های قدیمی امکان پذیر است؟ برای اینکه به این سوال پاسخ بدهیم بهتر است در ابتدا با شیشه دوجداره و اجزای آن آشنا شویم.

اجزای شیشه دو جداره

به جهت تهیه شیشه های دوجداره، چندین لایه شیشه را به صورت موازی در کنار همدیگر قرار می‌دهند. سپس با قرار دادن این شیشه‌ها بر روی یک پروفیل آلومینیومی، شیشه‌ها را ثابت نگه می‌دارند. برای ساخت شیشه‌های دوجداره در ابتدا شیشه‌های معمولی را برش می‌دهند و در بین هر لایه از شیشه، فریم‌های پرشده با مواد رطوبت گیر به نام اسپیسر قرار می‌گیرد. وظیفه اسپیسر (spacer) ایجاد فاصله بین دو شیشه می‌باشد.

فاصله به وجود آمده و هوای موجود در آن، باعث عایق بودن آن در مقابل گرما و صدا می‌شود و برای پر کردن فاصله بین دو شیشه معمولا از گاز آرگون که گازی بی اثر است استفاده می کنند. در نهایت شیشه‌ها و اسپیسرهای آنها را در داخل پروفیل‌های مختلف در و پنجره نصب می‌کنند.

بهترین نوع شیشه دوجداره

پنجره های دوجداره عایق خوبی در برابر گرما و صوت می‌باشند. این پنجره‌ها علاوه بر حفظ گرما، آرامش و دوری از آلودگی صوتی را برای شما مهیا می‌کنند. بهترین حالت برای شیشه های دو جداره، استفاده کردن از دو شیشه به ضخامت ۴ و ۶ میلی متر و در فاصله ۸ میلی متری از یکدیگر است. هر چقدر فاصله بین شیشه ها بیشتر باشد، شیشه دوجداره عایق بهتری برای گرما می‌باشد.

دوجداره کردن پنجره های قدیمی

دوجداره کردن پنجره قدیمی یا تعویض پنجره قدیمی با دوجداره برای خانه هایی که در گذشته از درب و پنجره بدون استاندارد در آنها استفاده شده و هدر رفتن انرژی در آن خانه‌ها در نظر گرفته نشده، امروزه نیاز اساسی برای هر ساختمان به شمار می‌رود. ساختمان‌‌هایی که پنجره‌ قدیمی دارند اغلب از نظر تهویه و عایق صوتی، سرما یا گرما دچار مشکل هستند و راهکار مناسب برای این مشکل تعویض و دوجداره کردن پنجره قدیمی است.

پنجره قدیمی از جنس چوب، آهن یا آلومینیوم بوده که این روزها جای خود را به پنجره هایی از جنس پروفیل UPVC داده است که مزایای فراوانی دارند. دوجداره کردن پنجره موجب می شود امکان پوسیدگی یا خوردگی توسط حشرات، زنگ ‌زدگی در مناطق مرطوب، رسانایی در برابر گرما و معایب دیگر برطرف شود.

هزینه دوجداره کردن پنجره های قدیمی

هزینه دوجداره کردن پنجره قدیمی هر چه که باشد، باعت کاهش هزینه ‌های مصرف انرژی خواهد شد و این راه مقرون به صرفه ای در دراز مدت است. اگر خانه شما پنجره های سالم ولی قدیمی دارد، بهتر است به فکر دوجداره کردن پنجره قدیمی خود باشید و هزینه های مصرف انرژی خود را مدیریت کنید.

قیمت پنجره دوجداره به جنس پروفیل، نوع یراق ‌آلاتی که در آن‌ ها استفاده می ‌شود، ابعاد پنجره، رنگی بودن یا نبودن پنجره و نوع شیشه آن بستگی دارد. برای دستیابی به قیمت دقیق حتما با مشاورین پیرامید وین تماس بگیرید.


وجود پنجره دوجداره باعث می ‌شود که در زمستان گرمای داخل خانه حفظ شود و در تابستان، سرما در داخل خانه بماند و هوای مطبوع خانه از درزهای پنجره‌ قدیمی غیراستاندارد خارج نشود. دوجداره کردن پنجره‌ های قدیمی موجب می‌شود، گرد و غبار به داخل خانه نفوذ نکرده و همینطور مانع نفوذ صدای مزاحم‌ به داخل خانه نیز می‌شود.

آیا نصب شیشه دوجداره روی هر پنجره ای امکان پذیر است؟

پروفیل‌هایی که به طور معمول برای شیشه های دوجداره به کار می‌روند، پروفیل های یو پی وی سی هستند. این پروفیل‌ها در کنار اینکه وزن کمی دارند، عایق‌های خوبی در برابر صوت و گرما نیز می‌باشند. پنجره‌های قدیمی معمولا از جنس آهن ساخته شده‌اند و فلزی هستند. پروفیل هایی که از جنس فلز ساخته شده باشند، وزن بیشتری داشته و در برابر صوت و گرما نیز عایق نمی باشند و به همین دلیل تصور عام بر این است که دو جداره کردن پنجره های قدیمی کاری بیهوده است. در ادامه به بررسی دقیق‌تر این موضوع می‌پردازیم.

پروفیل های فلزی منافذ زیادی دارند، اینکه پروفیل‌های فلزی دارای منافذ باز زیادی هستند کاملا صحیح است. اما می توانید برای بستن این منافذ از انواع درزگیرهای موجود در بازار استفاده کنید. درزگیرهای مدل EPDM می‌توانند گزینه مناسبی برای بستن درزها و منافذ باشند. در نتیجه دیگر جای نگرانی از بابت هدر رفتن انرژی و عایق نبودن در مقابل صوت، نیست.

فلزات عایق صوتی، تصور پیش فرض اکثر افراد این است که فلزات عایق صوتی نمی‌باشند و صدا را به صورت چند برابر انتقال می‌دهند. اما باید همینجا بگوییم که این تصور از پایه اشتباه است. حقیقت این است که هرچقدر جرم یک ماده بیشتر باشد، برای به ارتعاش در آوردن مولکول‌ها و انتقال صوت نیاز انرژی زیادتری دارد. همانطور که می‌دانید آهن نسبت به یو پی وی سی بسیار سنگین‌تر است، در نتیجه نمی‌توانیم بگوییم که پروفیل‌های یو پی وی سی عایق بهتری در مقایسه با پروفیل‌های آهنی هستند.

فلزات عایق گرما نیستند، اینکه فلزات عایق گرما نیستند کاملا درست است. اما چیزی که باید در پنجره به آن توجه کنید نسبت مساحت شیشه به پروفیل است. پروفیل فلزی در کل ۵ تا ۱۰ درصد از مساحت پنجره را تشکیل می‌دهد، به همین دلیل میزان تبادل حرارتی که اتفاق می‌افتد، بسیار ناچیز خواهد بود. با توجه به اینکه حدود ۹۰ درصد از پنجره‌های معمولی را شیشه تک جداره تشکیل داده است، پس با تعویض شیشه تک جداره به شیشه دوجداره می‌توانید تا میزان زیادی جلوی هدر رفت انرژی را بگیرید.

اتصال فلزات به شیشه باعث انتقال حرارت و گرم و سرد شدن شیشه می‌شود. برای اینکه از انتقال گرما و حرارت جلوگیری شود، در ساخت شیشه های دوجداره و چند جداره از یک قاب سه جزئی به عنوان کاور استفاده می‌کنند، این قاب از جنس پلیمر بوده و در برابر صدا، گرما و رطوبت عایق است و به همین راحتی این مشکل نیز برطرف می‌شود.

مزایای تبدیل شیشه تک جداره به شیشه دوجداره

با توجه به عواملی که بالاتر به آن ها اشاره کردیم می‌توان نتیجه گرفت که دو جداره کردن شیشه پنجره‌هایی با پروفیل فلزی می‌تواند به صرفه و منطقی باشد. همچنین نصب شیشه دوجداره و تعویض پنجره تک جداره و جایگزین کردن آن با پنجره دوجداره می‌تواند به نفع شما باشد. از مزایای این جایگزینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیازی به تعویض پروفیل قبلی برای نصب وجود ندارد.
  • هزینه مورد نیاز برای تعویض شیشه معمولی و تبدیل به شیشه دوجداره بسیار کمتر از خرید پروفیل کامل و جدید می‌باشد.
  • سرعت شما در انجام کار بالاتر است و در مدت زمان کمتری خانه شما به پنجره های دوجداره مجهز می‌شود.
  • ضایعات تولیدی کاهش پیدا می کند.

دوجداره کردن پنجره های قدیمی بدون تخریب

  • دوجداره کردن پنجره قدیمی بدون تخریب بوده و یکی از ساده‌ ترین عملیات ساختمانی و بازسازی خانه یا فضای کار، به شمار می‌رود.
  • برای تعویض پنجره‌ها هیچ گونه مواد و مصالح ساختمانی لازم نیست، فقط پرده‌ها را باز کنید، اطراف هر پنجره را تا دو متر از لوازم خانه خالی کنید و تمام کار را به پیرامید وین بسپارید!
  • اندازه گیری ابعاد پنجره تعویضی برای استعلام قیمت مهم بوده و در اندازه گیری نباید فقط فریم آهنی پنجره را در نظر بگیرید.
  • برای نصب، ابتدا تمام ستون‌‌های افقی و عمودی قاب پنجره قدیمی با استفاده از فرز مخصوص بریده می‌‌شود و تنها فریم محیطی پنجره قدیمی داخل دیوار باقی می‌ماند.
  • سپس پنجره ‌های جدید دوجداره روی این قاب با استفاده از پیچ‌های محکم نصب می‌شوند، به طوری که فریم محیطی پنجره قدیمی شما به هیچ عنوان دیده نخواهد شد.
  • دوجداره کردن پنجره بدون تخریب و در آخرین مرحله پس از نصب‌ دور تا دور آن‌ با استفاده از فوم و چسب مخصوص، آب‌ بندی و عایق ‌بندی و رگلاژ می ‌شود.
  • طریقه نصب پنجره دوجداره بدون تخریب برای افراد اهمیت دارد و شما با این کار از مزایای بی‌نظیر پنجره دوجداره بهره‌مند خواهید شد.
4/5 - (5 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا