یکی از مسائلی که گاهی اوقات در مورد پنجره های دوجداره پیش می آید، باز و بسته نشدن پنجره دوجداره است. اگر در محل کار خود و یا در منزل پنجره هایی از این مدل داشته باشید به احتمال زیاد می دانید که ما در مورد چه مسئله ای با شما صحبت می کنیم. این اتفاق دلایل متفاوتی دارد و موضوعی است که ما در این مقاله قصد داریم آن را بررسی کنیم.
وقتی می گوییم که پنجره دو جداره باز و بسته نمی شود به این معنی است که پنجره ای که قبلا به راحتی باز و بسته می شده، با مشکل رو به رو شده و نمی توان به راحتی گذشته آن را باز و بسته کرد.
در این شرایط اگر دستگیره درب را در جهت باز کردن بچرخانید درب باز نشده و یا زمانی که می خواهید درب پنجره را ببنید، درب بسته نخواهد شد و یا بسته شدن آن با ترفندهای متفاوتی صورت می گیرد.
مهم ترین دلایل باز و بسته نشدن پنجره دوجداره
- پایین بودن کیفیت لولاها
- پایین بودن کیفیت گالوانیزه
- بهم خوردن رگلاژ پنجره
- وجود انقباض و انبساط در پروفیل
هر چه متریالی که برای تولید انواع پنجره دوجداره به کار برده می شود از کیفیت پایین تری برخوردار باشد، مشکلات بیشتری نیز ایجاد خواهد کرد. در زیر موارد مهمی که در بالا به آنها اشاره شده است را بررسی میکنیم.
پایین بودن کیفیت لولاها
یکی از اجزاء این پنجره که باید حتما کیفیت بالایی داشته باشد، لولاها هستند. لولاها وظیفه دارند تا وزن قسمت بازشوی پنجره را بر عهده بگیرند، حال اگر این قسمت کیفیت بالایی نداشته باشد، بعد از مدتی درب، باز و بسته نخواهد شد.
در پنجره هایی که ابعاد زیادی دارند، پایین بودن کیفیت لولا می تواند دردسرهای بیشتری را نیز به دنبال داشته باشد. معمولا هر چه ابعاد یک پنجره بزرگ تر باشد، باید کیفیت لولا نیز بالاتر بوده تا بتواند وزن پنجره را به خوبی تحمل کند.
اگر این موضوع رعایت نشود و لولا نتواند وزن لنگه بازشو را به خوبی تحمل کند، لنگه بازشو دچار افت شده و لولا نیز از محل خود خارج میشود. معمولا بهترین راه حلی که در این شرایط می توان پیشنهاد داد آن است که لولاهای قدیمی را با لولاهایی که قابل تنظیم هستند، عوض کرد تا بتوانند وزن بالاتری را تحمل کنند و در ضمن قابلیت رگلاژ شدن نیز داشته باشند.
پایین بودن کیفیت گالوانیزه
موضوع دیگری که آن نیز می تواند باعث ایجاد مشکل در باز و بسته شدن پنجره دوجداره شود عدم وجود گالوانیزه با کیفیت در داخل پروفیل است. در برخی موارد اگر پیچ نصب لولا شل شود و نتوان آن را به هیچ وجه سفت کرد باید به کیفیت پنجره ای که به شما تحویل داده شده، شک کنید.
در پروفیلی هایی که داخل پنجره های یو پی وی سی وجود دارد، گالوانیزه هایی به شکل u قرار داده می شود. این گالاوانیزه ها باعث افزایش ممان اینرسی و افزایش مقاومت پنجره شده و زمانی که پیچ به داخل پروفیل پیچانده می شود، پیچ ها در گوشت پروفیل سفت می شوند. حال اگر گالوانیزه ای که در پنجره دوجداره به کار برده شده است کیفیت بالایی نداشته باشد، بعد از آنکه پنجره به دفعات باز و بسته شد، پیچ ها شل شده و لنگه بازشوی درب دچار افت می شود. برای اجتناب از این موضوع توصیه می کنیم پنجره دوجداره را از تولیدکنندگانی خریداری کنید که به بحث کیفیت اهمیت زیادی می دهند و رضایت مشتری برای آنها در درجه اول اهمیت دارد.
بهم خوردن رگلاژ پنجره دوجداره
یکی دیگر از دلایلی که می تواند باعث باز و بسته نشدن پنجره دوجداره شود، بهم خوردن رگلاژ است. زمان هایی که لنگه بازشو پنجره به مدت طولانی باز می ماند، ممکن است این مشکل به وجود آید.
وقتی لنگه بازشو از حالت رگلاژ خود خارج می شود، پنجره به راحتی بسته نشده و زمانی که می خواهید آن را ببندید، انگار یک مانع بر سر راه وجود دارد و پنجره به اصطلاح، گیر می کند. در این شرایط اگر لولایی که بر روی پنجره قرار داده شده است، قابلیت رگلاژ شدن را داشته باشد، مشکل به راحتی قابل حل است. برای این کار نیز باید کاور پایین لولا را بردارید و با یک آچار آلن، لنگه بازشو را به سمت بالا، چپ و راست تنظیم کرده و مشکل را به راحتی حل کنید.
اگر لولا قابلیت رگلاژ شدن نداشته باشد، شما میتوانید برای حل این مشکل به مشاوران پیرامید وین اطلاع دهید تا برای برطرف کردن مساله پیش آمده به منزل شما مراجعه کنند.
وجود انقباض و انبساط در پروفیل
زمانی که دمای هوا افزایش و یا کاهش پیدا می کند، باز و بسته نشدن پنجره دوجداره ممکن است اتفاق بیفتد. یو پی وی سی ضریب انبساط حجمی بالایی داشته و با سرد و گرم شدن هوا، منقبض و یا منبسط می شود.
برای آنکه این فرآیند در باز و بسته شدن پنجره دوجداره مشکلی ایجاد نکند، اطراف آن، یک بادخور 4 میلی متری در نظر می گیرند. با وجود این بادخور اگر یو پی وی سی، دچار افزایش و یا کاهش حجم شود، جای کافی داشته و مشکل باز و بسته نشدن پنجره دوجداره اتفاق نخواهد افتاد.
پیشنهاد مطالعه: آیا هر پنجره دوجدارهای عایق صوتی است؟
شاید برای برخی افراد این سوال پیش آید که افزایش و یا کاهش حجم ماده یو پی وی سی چگونه می تواند در باز و بسته شدن پنجره دو جداره مشکل ایجاد کند. وقتی که متریال مورد استفاده جای کافی برای انقباض و انبساط نداشته باشد، تحت فشار قرار گرفته و لولاهای لنگه بازشو از حالت رگلاژ خارج می شوند و این مورد باعث می شود که پنجره به خوبی بسته نشود.
معمولا اگر بتوان با آچار آلن این مشکل را حل کرد که چه بهتر وگرنه کار خاصی نمی توان برای حل آن انجام داد و از ابتدا، تولید این پنجره با مشکل مواجه بوده است!
خدا خیرتون بده کارم راه افتاد ممنون برای محتوا خوبتون
تشکر از محتوای عالی و درجه یکتون