پنجره های دوجداره UPVC و پنجره های تک جداره از نظر ساختار، خواص عایق، بهرهوری انرژی و عملکرد کلی متفاوت هستند. در اینجا تفاوتهای اصلی بین این دو برای شما عزیزان آمده است.
تفاوت UPVC با پنجره معمولی (تک جداره)
پنجره دوجداره با پنجره های معمولی یا تک جداره، تفاوت های بارز و زیادی دارند. در موارد زیر به چند مورد از مهم ترین تفاوتهای آنها اشاره میکنیم.
تعداد شیشه
همانطور که مشخص است و میدانید، پنجره های تک جداره فقط دارای یک لایه شیشه میباشند ولی پنجره های دوجداره UPVC، دارای دو لایه شیشه هستند که با هوا یا گاز از هم جدا شدهاند.
دارای عایق صوتی و حرارتی
پنجره های معمولی یا تک جداره، همانطور که از نامشان پیداست فقط از یک لایه ساخته شدهاند و اجازه انتقال حرارت بسیاری را بین فضای داخلی و خارجی ساختمان میدهند، به همین دلیل باعث هدر رفتن انرژی میشوند. اما پنجره های دوجداره علاوه بر داشتن دو لایه شیشه، دارای عایقهای صوتی و حرارتی نیز میباشند. وجود این عایق ها و ضخامت جداره های پنجره ها، باعث میشود تا آلودگی صوتی از فضای بیرون به داخل نفوذ پیدا نکند. این موضوع به حفظ دمای پایدارتر داخلی کمک میکند و نیاز به گرمایش یا سرمایش را کاهش میدهد. در صورتی که پنجره های معمولی دارای چنین ویژگی نمیباشند و به راحتی سر و صدا و هوای سرد را به داخل خانه راه میدهند.
برای آشنایی بیشتر با UPVC، مقاله “پروفیل UPVC چیست و چه مزایایی دارد؟” را از دست ندهید.
عایق بندی و درزگیری مناسب
اکثر پنجره های معمولی از عایقبندی و درزگیری مناسبی برخوردار نیستند. به همین خاطر حشرات ریز و یا ذرات گرد و غبار به داخل خانه نفوذ میکنند. اما پنجره های دوجداره، به صورت کامل عایق بندی شده و به وسیله چسبهای درزگیر مانع ورود حشرات، گرد و خاک و آلودگی به داخل خانه میشوند.
بهره وری انرژی
همانطور که در بالا به آن اشاره شد، پنجره های تک جداره و معمولی هدر رفت انرژی بسیاری دارند، زیرا اجازه میدهند گرمای بیشتری در طول زمستان از خانه خارج شود و در تابستان وارد منزل شود. ولی پنجره های دو جداره UPVC، با به حداقل رساندن اتلاف گرما در هوای سرد و افزایش گرما در هوای گرم، به بهبود بهرهوری انرژی کمک بهسزاریی مینمایند. این اتفاق منجر به کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینههای قبوض گرمایش و سرمایش میشود.
مقاومت و عمر طولانی
از تفاوتهای مهم پنجره های دوجداره و پنجره های تک جداره می توان به مقاومت و عمر آنها اشاره کرد. پنجره های دوجداره، دارای لایه ها و شیشه های محکم تری نسبت به پنجره های معمولی یا تک جداره می باشند. تحمل و مقاومت بیشتری بر اثر ضربه، حرارت زیاد و دیگر عوامل محیطی دارند و به همین خاطر از مقاومت و عمر طولانیتری برخوردار هستند.
برای مشاوره گرفتن در رابطه با پنجره دوجداره حتما با مشاورین پیرامید وین ارتباط برقرار کنید.
تراکم
پنجره های معمولی بیشتر در معرض تراکم، به خصوص در هوای سرد هستند، زیرا سطح شیشه ممکن است سرد شود و منجر به تجمع رطوبت گردد. ولی پنجره های دو جداره UPVC، به کاهش تراکم در سطح داخلی کمک میکنند، زیرا لایه عایق، شیشه داخلی را گرمتر نگه میدارد و از تجمع رطوبت جلوگیری میکند.
اشعه ماوراء بنفش
پنجره های تک جداره، اجازه میدهند تا اشعه ماوراء بنفش (UV) بسیاری وارد محیط شوند که میتواند باعث رنگپریدگی و آسیب به اثاثیه داخلی شود. در سوی دیگر پنجره های دو جداره UPVC، به گونهای طراحی شده است که بخش قابل توجهی از اشعه ماوراء بنفش را مسدود میکند و محافظت بهتری از مبلمان، کفپوش و سایر موارد داخل ساختمان میکند.
عدم تغییر رنگ
پنجره های معمولی که دارای بدنه آهنی هستند. معمولا پس از مدتی بر اثر رطوبت و یا برخورد مستقیم نور خورشید، پوسیده شده و زنگ میزنند. اما تفاوتی که پنجره های دوجداره دارند این است که بدنه آنها از جنس UPVC ساخته شده، که قابلیت حفظ رنگ را داشته و در طولانی مدت بر اثر رطوبت یا گرما تغییری نمیکند.
برای شناخت بهتر درب و پنجره های UPVC، مقاله 10 نکته در مورد درب و پنجرههای UPVC که باید بدانید را مطالعه کنید.
هزینه
پنجرههای تک جداره نسب به پنجره های دو جداره UPVC، معمولاً در ابتدا ارزانتر هستند، اما ممکن است منجر به هزینههای انرژی بلندمدت بالاتری شوند. شما با نصب پنجره های دو جداره UPVC، میتوانید در انرژی صرفهجویی کنید و هزینههای خود را کاهش دهید.
اثرات زیست محیطی
پنجره های دو جداره UPVC، به دلیل بهبود بهره وری انرژی و قابلیت بازیافت مواد UPVC، بدون شک سازگارتر با محیط زیست میباشد. پس با نصب پنجره های دوجداره یا پنجره های سه جداره میتوانید محیط زندگی بهتری داشته باشید.
خلاصه
به طور خلاصه، پنجره های دوجداره UPVC نسبت به پنجره های تک جداره عایق، کارایی انرژی و عملکرد کلی بالاتری دارند. در حالی که هزینه اولیه ممکن است بالاتر باشد ولی مزایای طولانی مدت این نوع پنجره ها از جمله صرفه جویی در انرژی، راحتی و کاهش اثرات زیست محیطی، آنها را به گزینهای محبوب برای ساخت و ساز و بازسازی مدرن تبدیل میکند.